fbpx

Blog

facebook-mobile - facebook, szerepkör, szerepközök, admin, menedzser, szerkesztő, moderátor, hirdető, elemző, tartalommenedzsment

Szerepkörök a Facebook oldalakon

(Becsült olvasási idő: 1 - 2 perc)

Ha többen kezeltek egy Facebook rajongói oldalt, célszerű a társaidnak jogosultsági szinteket kiosztani. A Facebook erre 5 beállítható adminisztrációs szintet kínál, ami tökéletes megoldás, ha nem akarsz valakinek teljes jogú hozzáférést adni az oldaladhoz, de például a tartalomfejlesztésben és az oldal karbantartásban szeretnéd, ha segítene az illető. A céges oldalakhoz így külön-külön beállítható menedzser, tartalomkezelő, moderátor, hirdetés kezelő és statisztikai elemzői jogosultsággal rendelkező személy.

Adminisztrátor - Manager

A menedzser a legmagasabb szintű jogosultság. Ő az oldal tulajdonosával azonos jogkörrel rendelkezik, azaz adminisztrátorokat jelölhet ki; új oldlakat hozhat létre és szerkesztheti azok tartalmát; kiírásokat (posztokat) tehet közzé az oldal nevében; megválaszolhatja és törölheti a felhasználók hozzászólásait; üzenetet küldhet az oldal nevében; hirdetéseket készíthet és indíthat; és megtekintheti az oldal statisztikáit (a Facebook Insights eredményeit).

Szerkesztő - Content Creator

A tartalomkezelő jogosultságot azoknak célszerű kiosztani, akik a céges oldalt üzemeltetik. Ők annyiban különböznek a menedzser típusú felhasználóktól, hogy nem tudnak új Adminisztrátorokat kijelölni, viszont az oldal kezelésére való összes funkciót használhatják.

Moderátor - Moderator

A moderátor típusú felhasználó válaszolhat a felhasználók hozzászólásaira, felügyelheti azokat és törölheti őket; üzenetet küldhet az oldal nevében; készíthet és kezelhet hirdetéseket; valamint megtekintheti a statisztikákat.

Hirdető - Advertiser

A Facebook hirdetésekre szakosodott ügynökségeknek érdemes kiosztani a "hirdetés kezelő" jogkört. Ők teljes jogkörrel futtathatnak hirdetéseket az oldalon, menedzselhetik a kampányokat és megtekinthetik a statisztikákat, de az oldal üzemeltetéssel kapcsolatos funkcióihoz nem férhetnek hozzá.

Elemző - Insight Analyst

Az úgynevezett "elemző" jogosultság arra elegendő, hogy a felhasználó megtekinthesse az oldallal kapcsolatos statisztikákat, és kiértékelje azokat.

Tags:

Miről olvashatsz a Blogban?

Napról-napra rengeteg újdonság jelenik meg az interneten és legalább ennyi dolog változik is. Ha honlapod vagy webáruházad van nagyon fontos, hogy lépést tarts ezekkel a változásokkal! Ezen a blogon minden olyan információt megtalálsz, ami az online jelenléted szempontjából fontos lehet számodra. Így nem kell információk után keresgélned - elég elolvasnod az írásaimat, utána pedig nyugodtan a cégedre fókuszálhatsz!

Kérj árajánlatot!

Bízd profikra az új honlapodat! Kérj ajánlatot, megkeresésedre pár órán belül válaszolunk!

Ajánlatkérés

Timár Mátyás

timar-matyas-a-szerzorol - facebook, szerepkör, szerepközök, admin, menedzser, szerkesztő, moderátor, hirdető, elemző, tartalommenedzsment

Timár Mátyás vagyok, honlapkészítéssel, webfejlesztéssel foglalkozom 2005 óta. A szakmám a hobbim is egyben: az a feladatom, hogy odafigyeljek ügyfeleim honlapjaira, webáruházaira és online kampányaira, így ők kézzel fogható eredményeket érjenek el az interneten. Ha te még nem vagy az ügyfelem akkor is számíthatsz rám: bejegyzéseimmel neked is segítek, hogy "képben legyél" minden olyan témában, amiről fontos tudnod és ismerj minden olyan trükköt, amit vállalkozóként eredményesen használhatsz a weboldaladon.

Személyes tanácsadás

Kérdésed lenne vagy tanácsra szükséged? Kérj személyes konzultációt Győrben vagy Budapesten, kötelezettségek nélkül!
A két órás tanácsadás díja 20.000 Ft.

Időpontegyeztetés

footer-bw - facebook, szerepkör, szerepközök, admin, menedzser, szerkesztő, moderátor, hirdető, elemző, tartalommenedzsment

WebID - Honlapkészítés

 9081 Győrújbarát, Petőfi utca 59.

 Hétfő - péntek 10:00-16:00

 +36-20/215-2015

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ajánlatkérés

Hasznos tippek E-mailben

Csatlakoz hozzánk és E-mailben elsőként értesítünk minden Netes újdonságról, ami a vállalkozásod számára fontos.

Leveleinket Mailchimp-pel küldjük.

Kövess a Twitteren!

@longhand Privát zenehallgatás? https://t.co/WJu2KQ9EEI
Kövess a Twitteren!

Telefonálj!