fbpx

Blog

anyagok-a-fejleszteshez - honlapkészítés győr, honlapkészítés sopron, honlap, honlapkészítés, felújítás, átalakítás, weboldal, webáruház, facebook, webmarketing, online, marketing, készítés, webfejlesztés, fejlesztés, budapest, győr, sopron, ár, ára, árak, árajánlat,

Milyen anyagokat adj át a fejlesztődnek?

(Becsült olvasási idő: 2 - 3 perc)

Miután megterveztük a weboldalad struktúráját és megállapodunk a fejlesztéséről, az első kérdések között szerepelni fog, hogy: "oké, és mire van szükség a munkához"? Ebben a cikkben leírom, milyen anyagokat kell biztosítanod ahhoz, hogy profi legyen a végeredmény.

Alapvetően három nagy csoportba sorolhatók azok az anyagok, amiket biztosítanod kell a fejlesztéshez. Ezek a következők: 1) a céges arculati elemek, 2) a tartalmak, 3) valamint a tartalommal kapcsolatos képek, videók.

Arculati elemek (Logó)

  • Vektorgrafikus formátum esetén: AI vagy PDF
  • Képformátum esetén: Áttetsző PNG vagy minél nagyobb JPG

A logó akkor fog a legszebben megjelenni a weboldalon, ha vektorgrafikus formátumban is rendelkezésedre áll. Ilyen formátum például az AI, az EPS, a PDF vagy az SVG. Ha csak JPG-ben van meg az embléma, fontos, hogy jó minőségű legyen a kép (kivágható legyen belőle a Logó, ez esetben minél nagyobb a kép, annál jobb). Ha van áttetsző hátterű, PNG formátumú verziód belőle, az is szuper! A minimum méret kb. 800x600 képpont.

Tartalmak

  1. Állíts össze egy bemutatkozó anyagot a vállalkozásodról: írd le 10-15 sorban a cég történetét, a sikereidet, a küldetésed és forgalmazd meg céljaidat!
  2. Mesélj 10-15 sorban a szolgáltatásaidról; ha webáruházat készítünk, írj pár (5-10) sort minden termékedről (általános leírás, fontos részletek, felhasználással kapcsolatos tudnivalók, előnyök).
  3. A megbeszélt menüpontokhoz illeszkedően szükség lesz egy menünként kb. 10-15 soros leírásra.
  4. Ne felejtsd el a céginformációkat, kapcsolati adatokat valamint szerezd be a szükséges jogi szövegeket (például Általános Szerződési Feltételek, adatvédelmi tájékoztató, GDPR).

A jelenlegi honlapodról csak akkor tudjuk átvenni a szövegeket, ha azok illeszkednek az újonnan tervezett menüstruktúrához. Figyelem! Más cég honlapjáról SOHA NE másold le a szövegeket (még a termékleírásokat sem javaslom átvenni - írd át, fogalmazd meg újra, de SOHA NE MÁSOLD!)

Képek

  • Biztosíts kb. 10-15 darab általános témájú képet, amit az oldal megjelenésének elkészítéséhez használhatunk.
  • Szolgáltatásonként / termékenként minimum 1-3 képre lesz szükségünk.

A képeknek jó minőségűeknek kell lenniük, így minimum 1920x1080 képpont (FullHD) méretű fotókat készíts vagy készítess, fekvő (!) formátumban. (Videók esetén is ugyanezt a felbontást ajánlom.) A legjobb eredményt akkor érheted el, ha profi saját fotóid vannak, amik illeszkednek a menüpontokhoz, szövegekhez. Ahol ez nem megoldható, ott használhatsz megvásárolható stock-fotókat is, de más honlapokról SOHA NE VEGYÉL ÁT KÉPEKET!

 

Miről olvashatsz a Blogban?

Napról-napra rengeteg újdonság jelenik meg az interneten és legalább ennyi dolog változik is. Ha honlapod vagy webáruházad van nagyon fontos, hogy lépést tarts ezekkel a változásokkal! Ezen a blogon minden olyan információt megtalálsz, ami az online jelenléted szempontjából fontos lehet számodra. Így nem kell információk után keresgélned - elég elolvasnod az írásaimat, utána pedig nyugodtan a cégedre fókuszálhatsz!

Kérj árajánlatot!

Bízd profikra az új honlapodat! Kérj ajánlatot, megkeresésedre pár órán belül válaszolunk!

Ajánlatkérés

Timár Mátyás

timar-matyas-a-szerzorol - honlapkészítés győr, honlapkészítés sopron, honlap, honlapkészítés, felújítás, átalakítás, weboldal, webáruház, facebook, webmarketing, online, marketing, készítés, webfejlesztés, fejlesztés, budapest, győr, sopron, ár, ára, árak, árajánlat,

Timár Mátyás vagyok, honlapkészítéssel, webfejlesztéssel foglalkozom 2005 óta. A szakmám a hobbim is egyben: az a feladatom, hogy odafigyeljek ügyfeleim honlapjaira, webáruházaira és online kampányaira, így ők kézzel fogható eredményeket érjenek el az interneten. Ha te még nem vagy az ügyfelem akkor is számíthatsz rám: bejegyzéseimmel neked is segítek, hogy "képben legyél" minden olyan témában, amiről fontos tudnod és ismerj minden olyan trükköt, amit vállalkozóként eredményesen használhatsz a weboldaladon.

Személyes tanácsadás

Kérdésed lenne vagy tanácsra szükséged? Kérj személyes konzultációt Győrben vagy Budapesten, kötelezettségek nélkül!
A két órás tanácsadás díja 30.000 Ft.

Időpontegyeztetés

footer-bw - honlapkészítés győr, honlapkészítés sopron, honlap, honlapkészítés, felújítás, átalakítás, weboldal, webáruház, facebook, webmarketing, online, marketing, készítés, webfejlesztés, fejlesztés, budapest, győr, sopron, ár, ára, árak, árajánlat,

WebID - Honlapkészítés

 9081 Győrújbarát, Petőfi utca 59.

 Hétfő - péntek 10:00-16:00

 +36-20/215-2015

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ajánlatkérés

Hasznos tippek E-mailben

Csatlakoz hozzánk és E-mailben elsőként értesítünk minden Netes újdonságról, ami a vállalkozásod számára fontos.

Leveleinket Mailchimp-pel küldjük.

Telefonálj!