fbpx

Blog

mennyibe-kerul-egy-honlap-webaruhaz - honlap, honlapkészítés, webáruház, webáruház készítés, munkadíj, munkadíja, ár, ára, árai

Mennyibe kerül egy honlap / webáruház?

(Becsült olvasási idő: 3 - 6 perc)

Pár napja egy telefonbeszélgetés során tette fel nekem valaki ezt a kissé naív kérdést. Hogy értsd, ez körülbelül olyan, mintha megkérdezném egy ingatlanostól, hogy mennyibe kerül egy ház, vagy egy autókereskedőt faggatnék, hogy mennyiért vehetek egy kocsit... Hasraütésszerűen beárazni valamit felelőtlenség, de nagyságrendileg, statisztikai alapon az összegek jól becsülhetők. Szóval következzenek a számok!

A legtöbb honlapkészítéssel foglalkozó vállalkozásnál nem szerepel ár a honlapon, többek között nálunk sem: egész egyszerűen nincs két egyforma feladat - és ezt 15 év tapasztalata mondatja velem. Szerintem felelőtlenség és hozzá nem értésre vall, ha valaki a feladat ismerete nélkül árakkal dobálózik és megrendelői szempontból azt sem tartok szerencsésnek, ahol "csomagokból" lehet választani, óva intenék ettől mindenkit.

Én egy személyes beszélgetést követően tudok munkadíjat kalkulálni az előttem álló feladatokra, miután megismertem a megrendelőm elképzeléseit, közösen(!) átbeszéltük az oldalra beépítendő, valóban hasznos és egyeben szükséges funkciókat és tudok számolni a feldolgozandó anyagok mennyiségével is. A körülbelül két órás konzultáció mindig rávilágít arra, hogy a honlap megtervezése a legfontosabb és a fejlesztés sokkal inkább egy folyamat, mint egy egy lépéses feladat. Ráadásul az oldal stukúrális felépítése és a későbbi kampányok; a tartalomfeltöltés és a keresőoptimalizáció (SEO); a funkciók és a marketing-tölcsér... szóval minden-mindennel összefügg, így valóban a feladatok egyedi skáláját kell összeállítani és az alapján árajánlatot adni.

Mégis, sokan szeretnének előzetesen tájékozódni a várható költségekről, hogy legalább nagyságrendileg képet kapjanak azokról. Az elmúlt évek statisztikái alapján jól becsülhetők a fejlesztési összegek, amik jó támpontot adhatnak amikor először felmerül a gondolat: szükség lenne egy honlapra, vagy egy Webáruházra.

HONLAPKÉSZÍTÉS ÁRAK

Az alábbi grafikonokon az elmúlt években legnépszerűbb 6 honlap-árkategóriáját gyűjtöttem össze legjellemzőbb KKV megrendelések arányában. A munkadíj minden esetben szoros összefüggésben van a projekt összetettségével! A legolcsóbb csomag HTML5 alapú, statikus, adminisztrációs felület nélküli de reszponzív, modern honlapot takar; a legdrágább fejlesztés pedig a teljesen egyedi igények alapján készített webes projekt díja. A jobb oldali táblázat az átlagos vállalási határidőket is szemlélteti, hetekben.

honlapkeszites-arak-2019 - honlap, honlapkészítés, webáruház, webáruház készítés, munkadíj, munkadíja, ár, ára, árai

ÖSSZEGEZVE: A fenti statisztikák alapján látható, hogy széles a "szórás" az árakban. Fontos megjegyeznem, hogy ugyanúgy lehet sikeres honlapot készíteni a 20-120e Ft-os díjkategóriában, mint 820e Ft felett. Az egyetlen különbség a feladat összetettsége valamint az időfaktor: míg előbbi 1-2 hét alatt összeállhat, utóbbira 3-4 hónapot biztosan várni kell. A hozzám forduló megrendelők döntő többsége kb. 300.000 Ft értékben készíttet céges honlapot a vállalkozásának, 4-6 hét alatt. Ennél olcsóbb és drágább is lehet a projekt, minden a megrendelő igényeitől és a szükséges időráfordítástól függ.

 

WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS ÁRAK

Az alábbi grafikonokon az elmúlt években legnépszerűbb 5 webáruház-árkategóját gyűjtöttem össze a jellemző megrendelések arányában. A munkadíj minden esetben szoros összefüggésben van a projekt összetettségével! A legolcsóbb egy sablonból összeállított, "instant" Webáruházat takar, a legdrágább pedig a egyedi igények alapján készített webáruház költsége. A jobb oldali táblázat az átlagos vállalási határidőket is szemlélteti, hetekben.

webaruhazkeszites-arak-2019 - honlap, honlapkészítés, webáruház, webáruház készítés, munkadíj, munkadíja, ár, ára, árai

ÖSSZEGEZVE: Mindegyik árkategóriában készülő webáruház tökéletesen működik, de míg a legolcsóbb változat egy "instant" gyorsan elkészülő megoldás; a legösszetettebb változat egyedi igények szerint és jóval több idő alatt készülő fejlesztés. A fenti statisztikából látható, hogy egy átlagos webáruház kialakításának költsége valahol 380.000 Ft körül alakul, az elkészítési ideje pedig 6-8 hét de ennél olcsóbb és drágább is lehet a projekt - minden a megrendelő cég igényeitől függ.

 

Egyéb felmerülő költségek, amire számítnod kell a fejlesztés díján kívül

Honlap vagy Webáruház készítésekor a fejlesztés díja mellett számítanod kell a Domain cím (a-te-cimed.hu) és webtárhely (ahol a honlap / webáruház üzemel majd) bérleti díjára, valamint ne feledj el tájékozódni a későbbi a bővítés / karbantartás munkadíjára vonatkozó összegekről.

  • Domain cím díja .hu végződés esetén kb. 4.000 Ft / év (az elsőre 2 év díja fizetendő)
  • E-mail cím díja (ha céges fiókból levelezel például Google-nél): kb. 2.000 Ft / hó
  • Webtárhely díja: sok csomag van, mérettől függően kb. 15.000 Ft / év költséggel kell számolnod.
  • Fejlesztői munkadíj: kb. 10.000 Ft / óra

 

Figyelem! Ez a cikk nem naprakész, 2019. májusában frissült utoljára.

Miről olvashatsz a Blogban?

Napról-napra rengeteg újdonság jelenik meg az interneten és legalább ennyi dolog változik is. Ha honlapod vagy webáruházad van nagyon fontos, hogy lépést tarts ezekkel a változásokkal! Ezen a blogon minden olyan információt megtalálsz, ami az online jelenléted szempontjából fontos lehet számodra. Így nem kell információk után keresgélned - elég elolvasnod az írásaimat, utána pedig nyugodtan a cégedre fókuszálhatsz!

Kérj árajánlatot!

Bízd profikra az új honlapodat! Kérj ajánlatot, megkeresésedre pár órán belül válaszolunk!

Ajánlatkérés

Timár Mátyás

timar-matyas-a-szerzorol - honlap, honlapkészítés, webáruház, webáruház készítés, munkadíj, munkadíja, ár, ára, árai

Timár Mátyás vagyok, honlapkészítéssel, webfejlesztéssel foglalkozom 2005 óta. A szakmám a hobbim is egyben: az a feladatom, hogy odafigyeljek ügyfeleim honlapjaira, webáruházaira és online kampányaira, így ők kézzel fogható eredményeket érjenek el az interneten. Ha te még nem vagy az ügyfelem akkor is számíthatsz rám: bejegyzéseimmel neked is segítek, hogy "képben legyél" minden olyan témában, amiről fontos tudnod és ismerj minden olyan trükköt, amit vállalkozóként eredményesen használhatsz a weboldaladon.

Személyes tanácsadás

Kérdésed lenne vagy tanácsra szükséged? Kérj személyes konzultációt Győrben vagy Budapesten, kötelezettségek nélkül!
A két órás tanácsadás díja 30.000 Ft.

Időpontegyeztetés

footer-bw - honlap, honlapkészítés, webáruház, webáruház készítés, munkadíj, munkadíja, ár, ára, árai

WebID - Honlapkészítés

 9081 Győrújbarát, Petőfi utca 59.

 Hétfő - péntek 10:00-16:00

 +36-20/215-2015

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ajánlatkérés

Hasznos tippek E-mailben

Csatlakoz hozzánk és E-mailben elsőként értesítünk minden Netes újdonságról, ami a vállalkozásod számára fontos.

Leveleinket Mailchimp-pel küldjük.

Telefonálj!