fbpx

Blog

https-tanusitvany - https, ssl, tanúsítvány, titkosítás, protokoll, honlap, biztonságos, nem biztonságos, chrome, google

Így lehet biztonságos a honlapod

(Becsült olvasási idő: 2 - 3 perc)

A Chrome böngésző legújabb változata a címsorban "Biztonságos"-nak jelöli azokat a honlapokat, amelyek HTTPS titkosítást használnak, a többi mellett pedig - a hamarosan érkező 56-os verziótól kezdve - egy "Nem biztonságos" plecsnit fog megjeleníteni. Ne várd meg ezt, válts minél előbb HTTPS protokollra!

...ráadásul ez azért is fontos, mert a Google előbbre sorolja azokat a honlapokat, amelyek a biztonságos, HTTPS kapcsolatot használják (egyébként ez már 2014 óta így van). Persze mivel a végleges rangsor több mint 200 faktor alapján alakul ki, a HTTPS alkalmazása sem "csodafegyver", de ezek a honlapok azért némi előnyben részesülnek a hagyományos HTTPS-es társaikhoz képest.

Mit jelent a HTTPS?

A HTTPS protokoll pontos működésére most nem térek ki, elég annyit tudnod róla, hogy itt a sima HTTP kapcsolattal szemben egy jóval biztonságosabb (SSL/TSL) protokollon keresztül zajlik az adatforgalom. A szerver és a látogatók között áramló adatok titkosítva vannak, így sokkal nagyobb biztonságot élveznek az így elküldött jelszavak vagy az érzékenyebb személyes adatok. Ilyen titkosítást használnak a bankok, a kormányzati szervek, a nagyobb webáruházak, a közösségi oldalak és maga a Google is.

Hogyan használatod a HTTPS-t?

Ahhoz hogy egy honlap használhassa a HTTPS protokollt, rendelkeznie kell egy független, megbízható szervezet által kiállított tanúsítványával. Ez tulajdonképpen olyan, mint egy igazolvány vagy egy digitális-ujjlenyomat, ezzel válik megbízhatóvá a kapcsolat. Ezután a felhasználók a honlap címe mellett nem http://-t, hanem https://-t látnak majd és a legtöbb böngészőben zöld szín (vagy ikon) jelenik meg mellette. ...illetve most már a Google egy "Biztonságos" jelzővel is ellátja ezeket a Domain címeket.

https-google-chrome - https, ssl, tanúsítvány, titkosítás, protokoll, honlap, biztonságos, nem biztonságos, chrome, google

Ha HTTPS-t szeretnél használni a honlapodon, elsőként vásárolnod kell egy tanúsítványt a tárhely szolgáltatódtól. (Ezt általában egy évre tudod megvenni, utána évente hosszabbítanod kell.) Nagyon fontos, hogy az átálláskor ne feledkezz meg arról sem, hogy keresőoptimalizációs eredményeid és pozíciód az adott honlapcímekhez kötődnek. Ha a HTTP-t HTTPS-re cseréled, az átállás gyakorlatilag a régi URL-ek megszűnését és újak létrehozását jelenti. Emiatt nagyon körültekintően kell végrehajtanod az átállást, használnod kell például a 301-es htaccess átirányítást és át kell írnod a sitemap-eket is...

Ha ez így nem mond semmit, keress meg bennünket és segítünk, hogy a honlapod biztonságos legyen!

Miről olvashatsz a Blogban?

Napról-napra rengeteg újdonság jelenik meg az interneten és legalább ennyi dolog változik is. Ha honlapod vagy webáruházad van nagyon fontos, hogy lépést tarts ezekkel a változásokkal! Ezen a blogon minden olyan információt megtalálsz, ami az online jelenléted szempontjából fontos lehet számodra. Így nem kell információk után keresgélned - elég elolvasnod az írásaimat, utána pedig nyugodtan a cégedre fókuszálhatsz!

Kérj árajánlatot!

Bízd profikra az új honlapodat! Kérj ajánlatot, megkeresésedre pár órán belül válaszolunk!

Ajánlatkérés

Timár Mátyás

timar-matyas-a-szerzorol - https, ssl, tanúsítvány, titkosítás, protokoll, honlap, biztonságos, nem biztonságos, chrome, google

Timár Mátyás vagyok, honlapkészítéssel, webfejlesztéssel foglalkozom 2005 óta. A szakmám a hobbim is egyben: az a feladatom, hogy odafigyeljek ügyfeleim honlapjaira, webáruházaira és online kampányaira, így ők kézzel fogható eredményeket érjenek el az interneten. Ha te még nem vagy az ügyfelem akkor is számíthatsz rám: bejegyzéseimmel neked is segítek, hogy "képben legyél" minden olyan témában, amiről fontos tudnod és ismerj minden olyan trükköt, amit vállalkozóként eredményesen használhatsz a weboldaladon.

Személyes tanácsadás

Kérdésed lenne vagy tanácsra szükséged? Kérj személyes konzultációt Győrben vagy Budapesten, kötelezettségek nélkül!
A két órás tanácsadás díja 20.000 Ft.

Időpontegyeztetés

footer-bw - https, ssl, tanúsítvány, titkosítás, protokoll, honlap, biztonságos, nem biztonságos, chrome, google

WebID - Honlapkészítés

 9081 Győrújbarát, Petőfi utca 59.

 Hétfő - péntek 10:00-16:00

 +36-20/215-2015

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ajánlatkérés

Hasznos tippek E-mailben

Csatlakoz hozzánk és E-mailben elsőként értesítünk minden Netes újdonságról, ami a vállalkozásod számára fontos.

Leveleinket Mailchimp-pel küldjük.

Kövess a Twitteren!

Ne felejtsétek el! (Bár a postán még elfogadják.) https://t.co/zNL4nEZnnq
Kövess a Twitteren!

Telefonálj!